TIPUS D’IMPRESSIÓ GRÀFICA

Estar familiaritzat amb els tipus d’impressió gràfica a l’hora de contractar i pujar els fitxers a una empresa gràfica o de comunicació visual és molt important, incloent poder definir millor els costos i els terminis d’impressió.

A continuació enumerem alguns dels mètodes més utilitzats per a la producció gràfica i les característiques de cada un:

OFFSET

És el mètode més comú de la indústria de la impressió i utilitzat per la majoria de les empreses que presten serveis d’impressió a gran escala. Impressió offset és una gran opció quan es necessita l’estalvi i tandes llargues. Bàsicament, el sistema utilitza la imatge d’impressió gravada en un full de metall transferir la tinta al paper a través d’un cilindre de cautxú.

IMPRESSIÓ DIGITAL

L’impressió digital des que es va introduir ha guanyat gran part del mercat de gràfics, per la seva agilitat i també la facilitat d’impressió, com les imatges es descarreguen directament des de l’ordinador al paper, igual que les impressores personals que tenim a casa.

SERIGRAFIA

La impressió de la pantalla és un dels mètodes d’impressió més antigues d’aquesta llista, també amb l’evolució de la tecnologia ha perdut la seva prominent suficient, però encara és mite utilitzat en la producció de regals i la impressió. A la pantalla d’impressió de la imatge es grava en un teixit a través d’emulsions i posteriorment traslladat al paper o part per personalitzar.

FLEXOGRAFIA

És un procés d’impressió directa que utilitza tintes líquides relevográfica motlle flexible assecat ràpid (o dissolvent a base d’aigua). El sistema d’impressió flexogràfica és molt versàtil, el que permet la impressió sobre diversos substrats com ara paper, plàstic, ràfia, cartró corrugat, de ceràmica, en una àmplia gamma d’aplicacions.

Deixa un comentari